Langer veilig thuis wonen

In het LEADER-gebied Achterhoek wordt in samenwerking met de Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland en de Brandweer een project opgezet waar het gaat om een moderne, innovatieve invulling van het naoberschap. Vereniging DKK zoekt nog dorpen die zich willen aanmelden voor dit project!

17 dorpsbelangenorganisaties hebben inmiddels aangegeven deel te willen nemen aan het project dat wordt uitgevoerd in de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Buitengebied Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. En wel uit Beltrum, Buurtschap Dale, Dinxperlo, Dijkhoek, Harreveld, Heelweg, Huppel-Henxel, Lievelde, Lochuizen, Mariënvelde, Rietmolen, Sinderen, Voor-Beltrum/Avest, Westendorp, Woold, IJzerlo en Zieuwent.

Met name door de grote interesse vanuit de dorpen, en het feit dat het in dit project gaat om de versterking van de sociale cohesie door het innovatieve naoberschap, is de LAG (Lokale Actiegroep) van LEADER Achterhoek positief over dit idee. Hiermee is de weg open om een aanvraag verder voor te bereiden en in te dienen.

De openstelling voor de komende tranche is 1 oktober 2018. Voor de benodigde cofinanciering worden eind mei nog enkele fondsen aangeschreven. Het Nederlands Instituut voor Gezondheidszorg en Welzijn (NIGW) heeft reeds cofinanciering toegezegd. Ook de zeven gemeenten in het LEADER-gebied hebben de benodigde cofinanciering, conform de LEADER-regels, toegezegd.

Ruimte voor meer aanmeldingen

Het projectplan wordt nog krachtiger als er meer dorpen aangeven interesse te hebben in dit project. De aanmelding staat dus nog open. Willen jullie dat ook doorgeven aan andere dorpen als je hen spreekt de komende weken? Het zou fijn zijn als de dorpen die nog niet gereageerd hebben kijken of er toch interesse is voor dit project. De verwachting is dat het project in het voorjaar van 2019 kan worden uitgevoerd.

Vereniging DKK Gelderland is de aanvrager van dit project. De verantwoordelijkheid en het eventuele risico voor de vooraf af te spreken uitvoering ligt bij de Veiligheidsregio. Indien een dorp nog wil deelnemen kan dit door invulling van het interesse-formulier. Aanmelding van interesse voor dit project kan hier.

Locatie

Deel: 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners