Finalisten Dorpshuis van het Jaar 2018 bekend

Via www.dorpshuisvanhetjaar.nl hebben zich veel mooie, leuke, inspirerende en innovatieve buurthuizen aangemeld. De jury heeft de aanmeldingen beoordeeld en de volgende zes finalisten geselecteerd: THUIS Wageningen, Wijkplaats BUUR in Nijmegen, Den Diek in Lichtenvoorde, Dorpshuis Kulturhus De Borg in Babberich, Dorpshuus in Varsselder-Veldhunten en Buurthuis De Meerpaal in Ede.

Zij hebben elk al 750 euro gewonnen en gaan door naar de volgende ronde. Het winnende dorps- of buurthuis krijgt bovenop de 750 euro nog 3000 euro én de titel Dorpshuis van het Jaar 2018.

In de winter op Omroep Gelderland

Angelique Krüger zal op TV Gelderland verslag doen van de wedstrijd en gaat langs bij de zes genomineerden. Via acht afleveringen, die van 20 oktober tot en met 8 december worden uitgezonden, kunt u de wedstrijd op de voet volgen. ‘Buurthuizen vervullen in hun wijk vaak net zo’n belangrijke rol als dorpshuizen voor hun dorp, daarom wilden we ze graag mee laten doen dit jaar. Vorig jaar hebben we heel inspirerende mensen leren kennen. Ik ben erg benieuwd wat voor moois we dit jaar gaan zien.’ Aldus gedeputeerde Bea Schouten.

Dorpen en steden

In 2017 is voor het eerst de Dorpshuisverkiezing van het Jaar georganiseerd. Dit jaar konden voor het eerst ook buurthuizen, wijkcentra, multifunctionele accommodaties (MFA) en gelijksoortige locaties meedingen naar de prijs. Meer informatie over de verkiezing van het Dorpshuis van het Jaar is te vinden op www.dorpshuisvanhetjaar.nl.

De verkiezing Dorpshuis van het Jaar is een initiatief van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, Omroep Gelderland en de provincie Gelderland. De Leefbaarheidsalliantie werkt aan een grotere leefbaarheid in Gelderland samen met de mensen waar het om gaat.

De Leefbaarheidsalliantie bestaat uit Spectrum partner met elan, Plattelands Jongeren Gelderland, Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland en Zorgbelang Gelderland.

Locatie

Deel: 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners