Mediatraining  ‘Mijn persbericht in de krant’

Ben je betrokken bij een leefbaarheidsinitiatief in jouw buurt of heb je plannen om dit te doen? Zouden meer mensen van het initiatief af moeten weten, heb je behoefte aan meer vrijwilligers of deelnemers? Wil je dat je initiatief groeit?! Geef je dan nu op voor de mediatraining ‘Mijn persbericht in de krant’!

Na de training:

  • weet je wat nieuws is binnen jouw initiatief
  • schrijf je het persbericht dat eindredacteuren graag ontvangen en dat direct geplaatst kan worden.  
  • heb je je schrijfvaardigheid verbeterd (helder, aantrekkelijk en oprolbaar schrijven) voor zowel persberichten en sociale mediaberichten.


Hoe is de training opgezet?

De training wordt gegeven op twee avonden, van 19:30u - 22:00u. De eerste avond (module 1) leer je de kunst van het schrijven van een aantrekkelijk nieuwsverhaal en hoe je tekst aan de media kan aanbieden. De tweede avond (module 2) gaat in op het gebruik van sociale media en de mogelijkheid om een nieuwsverhaal op te knippen in hapklare brokjes content. 

Waar kan je de training volgen? 

We bieden de training aan op 6 plekken verspreid door Gelderland, zodat je de training altijd bij jou in de buurt kunt volgen. De locaties (voor beide modules) en de data voor de eerste module zijn:

  • Apeldoorn 27 november 2018
  • Harderwijk 29 november 2018
  • Tiel 12 december 2018
  • Nijmegen 13 december 2018 
  • Arnhem 19 december 2018


Voor wie is de training bedoeld?

De training is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij een initiatief dat de leefbaarheid van zijn buurt in Gelderland versterkt. Trainer is de ervaren journalist André van der Vlerk die al twintig jaar actief is voor diverse lokale en regionale media. De training wordt gefinancierd door de Leefbaarheidsalliantie Gelderland.  

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar aanmelden@spectrumelan.nl onder vermelding van Mediatraining met daarbij: naam, burgerinitiatief en korte motivatie. 

Per locatie is er plek voor maximaal 12 deelnemers. Bij minder dan 8 aanmeldingen per locatie wordt er gezocht naar een passende oplossing. Deelname is gratis, maar verplicht wel tot het schrijven van een persbericht. Lees hier de flyer

Locatie

Deel: 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners