Ook meedoen aan Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland? Dat kan!

Het vrolijke zomerprogramma Zomer in Gelderland met presentatrice Angelique Krüger trekt in augustus voor de 10e keer door Gelderland. Altijd al mee willen doen? Aanmelden kan vanaf nu!

Omroep Gelderland gaat in de zomer op zoek naar leuke dorpen en buurtschappen. Elke (werk)dag wordt er vanuit een ander dorp radio en televisie gemaakt en staat dat dorp, buurtschap of stadje dus een dag centraal en in de schijnwerpers. Dit jaar wordt Zomer in Gelderland van 5 tot en met 30 augustus (elke werkdag) uitgezonden.

Hoe werkt Zomer in Gelderland ook al weer?

Elke plaats heeft een team van 10 personen. Dat team krijgt op de dag van de uitzending enkele opdrachten die te maken hebben met de plaats. Door de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren kan het team max. 1000,- euro verdienen voor een lokaal goed doel dat door hen zelf wordt uitgekozen. De opdrachten hebben te maken met het dorp. Er moet in elk geval een gedeelte van het decor gebouwd worden voor de uitzending, maar er zijn ook andere opdrachten, allemaal dus op de dag zelf. De uitkomst van die opdrachten is overdag live te beluisteren op radio en 's avonds te zien in een LIVE televisieprogramma vanuit de plaats waar we zijn. Iedereen die wil mag komen kijken. Veel dorpen vragen ook hoeveel tijd het in de voorbereiding kost. Dat ligt een beetje aan jezelf, maar de voorbereiding is vooral het zoeken van het team en het enthousiast maken van de mensen in je dorp. Hoe meer publiek, des te beter het is voor de uitzending. Vergunningen e.d. worden door de omroep geregeld. Omroep Gelderland helpt ook met de P.R. zoals het maken van posters en flyers.

Meedoen aan Zomer in Gelderland is een mooie kans om het dorp op de kaart te zetten en vooral een feestelijke en vrolijke dag te hebben met alle inwoners. Deelname is gratis. We vragen alleen de inzet van een paar fanatiekelingen die de rest van de plaats mee kunnen krijgen. Vaak uit verschillende verenigingen, ondernemingen of vriendengroepen. Ervaring leert dat hoe warmer het wordt, of te wel hoe dichter we naar de uitzending toe gaan, hoe meer het begint te leven. Het begint natuurlijk bij het team van 10 personen.

Feestje

We zien de laatste jaren dat veel dorpen er een feestje aan vast knopen en dat zo'n dag echt leuk en goed is voor de samenhang in het dorp.

Zo maar wat citaten van deelnemers uit de afgelopen jaren:
"Ons dorp leeft weer dankzij Zomer in Gelderland."
"Ons hele dorp liep uit, geweldig, nog nooit meegemaakt!"
"Prachtig om te zien hoe alle groepen in ons dorp hierin hebben samengewerkt. Daar kreeg ik echt kippenvel van."

Lijkt het je wat of wil je meer informatie, de medewerkers van Omroep Gelderland komen graag langs om jullie bij te praten. Neem contact op via email.

Locatie

Deel: 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners