Wonen in Gelderland - kans of crisis? Omroep Gelderland helpt

Niet alleen in de Randstad, ook in Gelderland heerst ‘gekte’ op de woningmarkt. De prijzen voor koopwoningen blijven stijgen, terwijl het aanbod slinkt. Alle reden voor een speciale Woondag: dinsdag 29 januari bij Omroep Gelderland.

Op gld.nl en de app, maar natuurlijk ook op radio en tv, geeft Omroep Gelderland tijdens de Woondag antwoord op tal van vragen. Genoeg verhalen over de woningmarkt, maar hoe zit het nu werkelijk? Omroep Gelderland schept, in samenwerking met onder meer het Kadaster, orde in de chaos. Zo brengen ze cijfers over de Gelderse situatie, zodat je meer te weten komt over de ontwikkelingen van de afgelopen jaren en per regio.
Ook vertellen ze persoonlijke verhalen, van kopers, verkopers en makelaars. Mensen kunnen zelf vragen insturen op woondag@gld.nl. Tijdens de Woondag worden deze vragen door deskundigen beantwoord.

Ik ben verkocht

Dinsdag 29 januari zendt TV Gelderland ook de documentaire Ik ben verkocht uit. Hierin zoekt Joske Meerdink, communityredacteur van Omroep Gelderland, een antwoord op de vraag of jongeren nog wel kunnen wonen op het platteland. Ook daar stijgen de prijzen. Daardoor lijkt het voor Meerdink onhaalbaar om een woning voor zichzelf te vinden in ‘haar’ buurtschap Woold, bij Winterswijk.

De documentaire Ik ben verkocht wordt dinsdag 29 januari vanaf 17.20 uur uitgezonden op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Online (terug)kijken kan ook via Uitzending Gemist.

Locatie

Deel: 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners