DKK cursus Sociale Hygiëne met ledenkorting

Besturen van dorpshuizen, multifunctionele centra en kantines in zijn algemeenheid waar alcoholhoudende dranken worden verkocht, moeten er voor zorgen dat er twee zogenaamde ‘leidinggevenden’ zijn met de Verklaring Sociale Hygiëne (SVH-diploma). Op maandagavond 13 en 27 mei en 10 juni (examen) organiseert DKK hiervoor in Eibergen de cursus Sociale Hygiëne. Leden van DKK kunnen deze cursus met hoge korting volgen. AANMELDEN

Besturen van dorpshuizen, multifunctionele centra en kantines in zijn algemeenheid waar alcoholhoudende dranken worden verkocht, moeten er voor zorgen dat er twee zogenaamde ‘leidinggevenden’ zijn met de Verklaring Sociale Hygiëne (SVH-diploma).

Een leidinggevende moet minimaal 21 jaar oud en van onbesproken gedrag zijn. Deze personen dienen op de Drank & Horecavergunning vermeld te staan. De leidinggevende is mede verantwoordelijk voor naleving van de regels met betrekking tot de Drank en Horecawet. Om in het bezit te komen van de Verklaring Sociale Hygiëne moeten zij een examen afleggen. Dit leidt naar het diploma Sociale Hygiëne.

Cursusopzet
De cursus Sociale Hygiëne bestaat uit 3 cursusavonden van 19.30-22.00 uur en wordt op de derde avond afgesloten met een examen op de cursuslocatie. In de cursus wordt aandacht besteed aan de diverse wetgeving rondom alcohol(verkoop) en komen risicofactoren als alcohol, gokken en drugs aan bod. Naast de beleidsmatige kant van sociale hygiëne wordt tevens ingezoomd op gespreksmodellen, welke meer gaan over effectief reageren op voorkomende situaties. Leidend hierin is het leerboek. De docent vat relevante informatie samen en bereidt voor op het examen, dat afgenomen wordt door de SVH, Stichting Vakonderwijs Horeca.

De cursus wordt gegeven door een erkende docent, die gespecialiseerd is in dorpsaccommodaties en sportkantines.

Bij deze cursus moet u rekening houden met enkele uren zelfstudie.

Data
Maandagavonden 13 en 27 mei, examen op 10 juni.

Locatie
Dorpshuis De Huve, Eibergen.

Kosten
De kosten voor deze cursus bedragen € 100,- p.p. voor DKK-leden, inclusief boeken en examen. Niet-leden betalen €250,- p.p.

Aanmelden
Heeft u interesse? Meldt u dan zo snel mogelijk aan, vanwege het maximaal aantal deelnemers van deze cursus. Klik hier voor het fomulier.

Locatie

Deel: 

Reacties

klopt het dat de examendag op de tweede pinksterdag is?

 

 

Kracht en initiatief van bewoners