Vitaliteitsscan dorpshuizen West Betuwe

west betuwe 3.jpg

De gemeente West Betuwe wil de leefbaarheid in de kernen behouden en versterken. Dorpshuizen vervullen daarbij een belangrijke functie. De gemeente heeft de ambitie dat alle kernen in 2030 een plek hebben om samen te komen. De meeste kernen hebben reeds een dorpshuis. Gemeente West Betuwe heeft 26 kernen.

Integraal beleid

Via kerngericht werken wil de gemeente één integraal beleid voor alle dorpshuizen. Hierbij spelen bijvoorbeeld ook de toegankelijkheid, de activiteiten en de duurzaamheid een rol.

Vitaliteitsscans op vrijwillige basis

DKK voert in opdracht van de Gemeente West Betuwe vitaliteitsscans uit bij de dorpshuizen die op vrijwillige basis mee willen doen.
Samen met een DKK consulent krijgen deze dorpshuisbesturen meer inzicht in de sterke punten, aandachtspunten, kansen en bedreigingen van het dorpshuis. Tevens adviseert DKK de besturen met gericht advies waar zij mee aan de slag kunnen.

Vragenlijst, rondleiding en gesprek

Eerst vullen de dorpshuisbesturen een vragenlijst in. Vervolgens maakt DKK een afspraak en volgt een rondleiding door het gebouw. De DKK consulent gaat met het bestuur in gesprek over een aantal thema’s:

  • Programmering en doelgroepen
  • Exploitatie en beheer
  • Gebouw
  • Bestuur / organisatie / vrijwilligers
  • Samenwerking binnen en buiten uw dorp of stadje
  • Toekomstvisie

Advies

DKK maakt vervolgens een overzicht van alle bevindingen en schrijft een gericht advies. Dit advies wordt gemaakt voor de dorpshuizen zelf. Alleen na goedkeuring ontvangt de gemeente een kopie.

west betuwe 2.jpg

west betuwe.jpg

Login

E-mailadres
Wachtwoord

Aanmelden nieuwsbrief

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel(s) (optioneel)
Achternaam
E-mailadres