PR en Communicatie

Nieuws van de LVKK

De landelijke Vereniging Kleine Kernen brengt regelmatig een nieuwsbrief uit met berichten over interessante evenementen, belangrijke ontwikkelingen op maatschappelijk gebied en actuele informatie.

Training Marketing voor Dorpshuizen

Theorie, praktijk en kennisdelen dat zijn de onderdelen van de Training Marketing voor Dorpshuizen. Afgelopen voorjaar hebben weer elf leden deelgenomen aan de editie van 2017. Dorpshuizen uit Ooij, Westendorp, Rietmolen, Beemte, Barchem, Harfsen, Almen, Heerde, Laren, Nijbroek en Vaassen kwamen drie avonden bij elkaar om te leren en ervaringen uit te wisselen.

Hier is Zomer in Gelderland!

Omroep Gelderland reist van 7 tot en met 25 augustus de provincie door, op zoek naar de mooiste plaats van Gelderland. Deelnemende dorpen moeten opdrachten uitvoeren, het plein feestelijk aankleden en zoveel mogelijk publiek verzamelen voor de show. Benieuwd of jouw (buur)dorp ook mee doet? Kijk dan op de kaart voor het overzicht van deelnemende dorpen!

Ontbijtexcursies naar vier inspirerende initiatieven!

Ga mee op ontbijtexcursie naar een viertal initiatieven in Gelderland die interessant zijn om met eigen ogen te zien en te ervaren. U kunt de initiatiefnemers, partners en deelnemers ontmoeten, de locatie(s) en/of de buurt zien, sfeer proeven en de geuren ruiken. Nog op de planning staan 5 april Buurtmarkt in Breedeweg en 12 april De Blauwe Wijkeconomie in Arnhem

Schrijf de toekomst van het dorp in een Dorpsontwikkelingsplan!

Niemand kan de toekomst voorspellen, maar een mooie toekomst begint met mooie dromen! Niet van een enkeling, niet van de gemeente, maar van het hele dorp! De dromen zijn de basis voor een Dorpsontwikkelingsplan (DOP). Vrijwillige procesbegeleiders van de DKK begeleiden dorpsplanprocessen om alle inwoners mee te krijgen in het proces van dromen naar denken naar doen! Aan de beproefde methodiek is sinds kort Letz Buzz toegevoegd. Een nieuw onderdeel om nog meer mensen te bereiken en meer inzicht, begrip en context te verzamelen voor het DOP. Harfsen, ’t Harde, Duiven-West en Barchem probeerden deze aanpak uit en de ervaringen waren zo goed dat we het nu standaard aanbieden.

Lees meer over de ervaringen van procesbegeleider Joop Spijkers met LetzBuzz

Pagina's

 

 

Kracht en initiatief van bewoners