Digitale bereikbaarheid

Nieuwe wet op de privacy ook voor verenigingen en stichtingen!

Heeft u al goede voornemens voor 2018 gemaakt? Dan zou uw bestuur er nog een aan toe moeten voegen: de nieuwe wet Gegevensbescherming.

Op 25 mei 2018 wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing voor alle organisaties die persoonsgegevens in een bestand bewaren. Deze moeten voortaan veilig worden opgeborgen zonder dat vreemden daar bij kunnen. Dat geldt zowel voor het bewaren in digitale bestanden als in mappen op een plank.

Gelukkig is er nog even tijd om voorbereidingen te treffen. De komende maanden zullen wij u hier uitgebreid over informeren.

Snel internet dichtbij voor Veluwe

Elf gemeenten op de Veluwe trekken gezamenlijk op om snel internet in de buitengebieden te realiseren. Initiator is Stichting Breedband Noord Veluwe. Deze Stichting heeft het Communication Infrastructure Fund (CIF) bereid gevonden om tegen acceptabele voorwaarden een glasvezelnetwerk te realiseren in de buitengebieden. CIF is een partij die in Twente al 20.000 adressen van een glasvezelnetwerk heeft voorzien en in snel tempo doorzet.

Website in Wordpress

Vraag: heeft een van de kleine kernen hun website gemaakt met Wordpress? Welk thema is hiervoor gekozen? Wij willen graag leren van jullie ervaringen en staan open voor tips. In Nederasselt is het dorpsontwikkelingsplan in uitvoering. We willen inwoners graag informeren; helaas is onze website gedateerd en vanwege het externe beheer voor ons niet makkelijk te bewerken. We overwegen over te stappen naar een website in eigen beheer, gemaakt in Wordpress.

Locatie

Nederasselt

 

 

Kracht en initiatief van bewoners