Dorpsidentiteit

Ideeënprijsvraag Maak Gelderland Mooier

Provincie Gelderland schrijft een ideeënprijsvraag uit onder het motto Maak Gelderland Mooier. Iedereen kan meedoen!

Waar gaat het om? Kom met ideeën en zet je creativiteit in om bouwstenen te maken waarmee te benoemen gebiedskwaliteiten overtuigend mee zijn geholpen. Het gaat om inspirerende kwaliteitsborging voor een vrij te kiezen gebied in Gelderland.

28 dorpen in race voor Dorpsvernieuwingsprijs

De jury van de Dorpsvernieuwingsprijs kan aan de slag. 28 dorpen hebben zich dit jaar aangemeld voor de prijsvraag van de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen. Meer aanmeldingen dan ooit (een verdubbeling ten opzichte van 2015!) van dorpen die werken aan het realiseren van eigen voorzieningen. Voorzieningen die belangrijk zijn voor de leefbaarheid van het dorp omdat ze bijdragen aan duurzaamheid, getuigen van visie op langere termijn, innovatief zijn, of bijdragen aan een groter netwerk met bovendorpse belangen.<--break->

Netterden Gelderse Trofee Winnaar Kern met Pit

Zaterdag 21 januari werd Netterden (480) inwoners de Gelderse Trofee Winnaar van Kern met Pit van de KNHM. Een geweldige verrassing maar meer dan verdiend. Uit 9 prachtige Gelderse projecten kwam Netterden als beste uit de bus. Met een aantal enthousiaste vrijwilligers en de Euregio werd het project ‘Mach Mit’ opgestart.

Kinderen in Netterden krijgen met dit project les in Duitse taal om zo de grens naar onze buren te verlagen en daarmee bij te dragen aan het vergroten van hun sociale redzaamheid en burgerschapsvorming in Europa.

Burendag 2016

Steek de koppen bij elkaar, verzin met de buurt een goed idee en vier op 24 september Burendag! Burendag wordt georganiseerd door het OranjeFonds en Douwe Egberts. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Met koffie kun je echt even de tijd nemen voor je buren. Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen wij mensen dichter bij elkaar brengen. Daarom is het mogelijk als buurt een aanvraag tot € 450,= in te dienen bij het Oranje Fonds om jullie Burendagplan te kunnen uitvoeren. Dit jaar is het mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds wanneer je Burendag op 23, 24 of 25 september viert.

Meer informatie op: https://www.burendag.nl/over-burendag 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners