Subsidies en fondsen

Nieuwe regeling gemeenschapsvoorzieningen!

Beheerders van een buurthuis, dorpshuis of een ander gebouw voor en door de gemeenschap die hun gebouw willen aanpassen kunnen nu subsidie aanvragen bij de provincie Gelderland.

Per 1 november is er een nieuwe regeling voor het opknappen of verbeteren van gemeenschapsvoorzieningen. U kunt hiervoor een aanvraag doen op de website van de Provincie Gelderland. Daar kunt u ook terecht met al uw vragen over deze regeling. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met de consulenten van DKK voor ondersteuning bij een aanvraag.

Beltrum haalt finale dorpsvernieuwingsprijs LVKK

De Landelijke Vereniging Kleine Kernen looft elke twee jaar de Dorpsvernieuwingsprijs uit aan dorpen die zich inzetten voor de leefbaarheid. In 2017 deden uit onze provincie Beltrum, Spijk en Wapenveld mee. Beltrum haalde de finale en won een geldprijs. Gefeliciteerd! De jury was vooral onder de indruk van hun Collectief Particulier Ondernemerschap om jongeren meer kansen te bieden om zich in het dorp te vestigen en de energie coöperatie. De winnaar van de prijs was Witteveen (Drenthe).

Nieuwe voorwaarden VSB-fonds

Mens en Maatschappij! Ook het VSB fonds gaat meer aandacht geven aan projecten die zich richten op actief burgerschap. Mensen en organisaties die zich inzetten voor anderen en de omgeving kunnen een aanvraag doen bij dit fonds, voor subsidie of ondersteuning.
Per 15 november gelden er nieuwe voorwaarden voor het aanvragen van subsidies.

Verdient jouw initiatief een Zetje?

Creatieve, innovatieve en verrassende ontmoetingsplekken zijn belangrijk. Voor stad en land.

Heb jij een plan voor een ontmoetingsplek in jouw buurt, of, ben je al bezig? Kun je wat hulp gebruiken? Kom dan naar ’t Zetje van stichting DOEN. Wij kunnen je helpen met kennis, ervaring en netwerk.

De bijeenkomst vindt plaats bij een fijne ontmoetingsplek in de Achterhoek. We zijn nog in gesprek. je hoort zsm meer over de locatie. 

Hier is Zomer in Gelderland!

Omroep Gelderland reist van 7 tot en met 25 augustus de provincie door, op zoek naar de mooiste plaats van Gelderland. Deelnemende dorpen moeten opdrachten uitvoeren, het plein feestelijk aankleden en zoveel mogelijk publiek verzamelen voor de show. Benieuwd of jouw (buur)dorp ook mee doet? Kijk dan op de kaart voor het overzicht van deelnemende dorpen!

‘Mach mit!’ beste burgerinitiatief Kern met Pit

Gelderland weer op de kaart: Netterden wint Gouden Kern met Pit 2016! De DKK feliciteert iedereen die dit mooie project heeft mogelijk gemaakt!

'Mach mit!’ uit Netterden (Gelderland) heeft na de Gelderse trofee ook de nationale prijs gewonnen van Kern met Pit, de jaarlijkse leefbaarheidswedstrijd georganiseerd door KNHM. Het burgerinitiatief leert jonge kinderen Duits te spreken. Door het verkleinen van de taalbarrière, vergroten zij de leefbaarheid.

Pagina's

 

 

Kracht en initiatief van bewoners